Αναπαλαίωση οικιακής καταγραφής για έναν έμπειρο κατασκευαστή σπιτιών

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ένα από τα πιο όμορφα σπίτια στην Αμερική από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα είναι αυτά που κατασκευάζονται από κορμούς για να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό σπίτι ή καμπίνα. Αυτά είναι πολύ κοινά σε ορεινές περιοχές και σε αγροτικές ή προαστικές περιοχές. Αν και τα περισσότερα σπίτια σήμερα είναι φτιαγμένα από σκυρόδεμα, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να εκπλήσσονται με τα ξύλινα σπίτια γιατί έχουν πραγματικά επιβεβαιώσει τη δεξιοτεχνία των πρώιμων ξυλουργών. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά ξύλινα σπίτια αντίκες και καμπίνες που στέκονται ακόμα σε όλη τη χώρα.

Λόγω των πολυάσχολων προγραμμάτων που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ως αποτέλεσμα της ταχείας αστικοποίησης, πολλές βασικές εργασίες στο σπίτι εκτελούνται από την πρόσληψη επαγγελματιών υπηρεσιών. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί ιδιοκτήτες κτιρίων που είναι πολύ καλοί στη διατήρηση της ομορφιάς των σπιτιών τους μέσα και έξω με λίγες μόνο διαβουλεύσεις καθώς και ελάχιστη βοήθεια από ειδικούς στην ανακαίνιση σπιτιού, ορισμένα εργαλεία και όρεξη για λεπτομερή εξατομικευμένη ανακαίνιση σπιτιού . Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το κάνετε, αλλά μόλις μάθετε τις βασικές αλλά και τις πιο κρίσιμες τεχνικές για να το κάνετε σωστά, θα μάθετε ότι μια δραστηριότητα ανακαίνισης οικιακού κορμού «κάντε μόνοι σας» δεν είναι καθόλου δύσκολη. Είναι απλώς θέμα να ακολουθήσετε τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε να είστε στο σωστό δρόμο, να μην χάνετε έναν σημαντικό παράγοντα στη διαδικασία και να μην δημιουργείτε κενά που μπορεί να μην συμβάλουν σε ένα μακροχρόνιο όφελος του σπιτιού για εσάς .

Τα πιο βασικά εργαλεία και υλικά που θα χρειαστείτε για την αποκατάσταση του ξύλινου σπιτιού σας είναι κορμοί αντικατάστασης, αλυσοπρίονο, σπαθοπρίονο με λεπίδα κοπής μετάλλων, σφυρί, ράβδος καταστροφής, υλικό κοπής, υλικό ανατίναξης και λάδι φινιρίσματος. Ουσιαστικά, πριν προχω ανακαινιση σπιτιου ρήσετε σε όλα τα μέτρα αποκατάστασης, είναι σημαντική η αξιολόγηση της κατάστασης ολόκληρης της κατασκευής. Πρέπει να γνωρίζετε από πού προήλθε η προσβολή από έντομα καθώς και περιοχές που είναι σάπια, ιδιαίτερα ξυλεία, κορμούς και θεμέλια.

Όσον αφορά τα αρχεία καταγραφής αντικατάστασης, η επιλογή θα εξαρτηθεί από το ποιο τμήμα της κατοικίας κορμού θα χρειαστεί αντικατάσταση. Μπορεί να χρειαστείτε ένα πλήρες αρχείο καταγραφής, ένα μισό αρχείο καταγραφής, ένα κατακόρυφο αρχείο καταγραφής ή μια ανάρτηση. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα βασικό βήμα όπως η επιλογή των κορμών για αντικατάσταση είναι κρίσιμο για την όλη διαδικασία, επομένως βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι θα χρειαστείτε. Ακολουθεί μια συμβουλή: οι σήψεις προκαλούνται από την υπερβολική περιεκτικότητα σε υγρασία στα κούτσουρα. Επομένως, πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα τμήματα του σπιτιού σας όπου η συσσώρευση νερού είναι συνηθισμένη. Αυτές οι περιοχές είναι πιθανότατα οι κορμοί του πυθμένα ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης χιονιού ή τμήματα που βρίσκονται πλησιέστερα στην οροφή που συναντούν κυρίως νερό που στάζει από τη βροχή, ειδικά όταν δεν υπάρχουν προεξοχές για την προστασία τους.

Παρακάτω είναι τα επόμενα βασικά βήματα για την αποκατάσταση του σπιτιού:

1. Κόψτε το σάπιο υλικό στους κορμούς μέχρι να βρείτε μασίφ ξύλο. Αυτό θα αρκούσε σε ελάχιστες σαπίσεις.

2. Η αφαίρεση κορμών που είναι εξαιρετικά σάπια είναι εύκολη με την προϋπόθεση ότι έχετε ένα πριόνι καλής ποιότητας που θα μπορούσε να κόψει τα καρφιά, τις αιχμές και τις βίδες.

3. Εκτελείται τσιμπήματα ή σπάσιμο ορισμένων μερών ξύλου προκειμένου να ταιριάξουν με άλλα υλικά τσιμπήματος που χρησιμοποιούνται στο ξύλινο σπίτι.

4. Μην αγνοείτε τη δυνατότητα να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία αναστήλωσης ξυλείας όταν ολόκληροι οι κορμοί βάσης είναι σάπιοι. Δεν είναι πρακτικό να μην το κάνετε γιατί είναι πολύ βρώμικη δουλειά. Τα θεμέλια των ξύλινων σπιτιών χρειάζονται θεμέλια από σκυρόδεμα μερικές φορές όπως είναι τώρα η σύγχρονη πρακτική προκειμένου να διατηρηθούν οι κορμοί ψηλά πάνω από το έδαφος.

5. Απαιτούνται υλικά αμμοβολής για να επαναφέρουν τα κούτσουρα στην αρχική τους λάμψη και λάμψη. Τα λάδια φινιρίσματος είναι χρήσιμα για να διατηρηθεί η μακροχρόνια επίδραση των κορμών παρά τις αλλαγές στις καιρικές συνθήκες.