5 διαφορετικοί τρόποι κατασκευής ιστοσελίδων ανάπτυξη ιστοσελίδας

Τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα σήμερα έχουν κάνει την κατασκευή ιστοσελίδων ευκολότερη από ποτέ. Τώρα είναι δυνατό να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια καθώς το λογισμικό και τα εργαλεία αναλαμβάνουν όλες τις δύσκολες εργασίες. Οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των μητέρων ή των εφήβων που μένουν στο σπίτι, μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση και λειτουργικότητα για προσωπικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Δεν χρειάζεται να έχετε δεξιότητες προγραμματισμού ή σχεδίασης ιστού για να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε τη δική σας ιστοσελίδα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι δημιουργίας ιστοσελίδων ανάλογα με τις δεξιότητες και τον σκοπό σας:

1. Χρήση προγράμματος επεξεργασίας Ιστού
Όσοι είναι εξοικειωμένοι με την HTML κατασκευη ιστοσελιδασ και άλλες γλώσσες προγραμματισμού ιστού, η κατασκευή ιστοσελίδων είναι τόσο εύκολη όσο το παιδικό παιχνίδι. Οι επεξεργαστές ιστού WYSIWYG (αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε) όπως το Dreamweaver το κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικό. Οι συντάκτες ιστοτόπων σάς βοηθούν να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας, εάν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση λογισμικού σχεδιασμού ιστού όπως το Microsoft FrontPage.

2. Χρήση λογισμικού CMS
Το ανάπτυξη ιστοσελίδας λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου (CMS) σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς είναι φιλικό προς το χρήστη και εύκολο στη χρήση από οποιονδήποτε. Σας προσφέρουν έναν πίνακα ελέγχου μέσω του οποίου μπορείτε να περάσετε από τη διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε κείμενο ή εικόνες και να οργανώσετε μενού πλοήγησης, περιεχόμενο σελίδας, ημερολόγια, αποσπάσματα, φόρμες επικοινωνίας και άλλα. Χωρίς καμία τεχνική γνώση, οι περισσότεροι αρκετά τεχνικοί χρήστες ιστού μπορούν να πλοηγηθούν μέσω ενός πίνακα ελέγχου CMS για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο. Η δυσκολία με τη χρήση ενός CMS είναι ότι απαιτούνται επίπεδα εμπειριών για την προσαρμογή ή την προσαρμογή του κώδικα HTML ή CSS. Για τον αρχάριο χρήστη, δεν συνιστάται η χρήση CMS. Ορισμένα συστήματα CMS έχουν προσαρμόσει την εμπειρία χρήστη τους ώστε να είναι περισσότερο για τον αρχάριο χρήστη. Για παράδειγμα, το Wordpress ξεκίνησε αρχικά ως δημιουργός ιστολογίων, αλλά από τότε εξελίχθηκε σε χρήσιμο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Με τη δυνατότητα ελέγχου των διατάξεων HTML & CSS backend, το Wordpress προσφέρει στους αρχάριους προγραμματιστές και στους έμπειρους σχεδιαστές τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την εργασία τους. Και, με το Wordpress να κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα στην αγορά, υπάρχουν πολλοί πόροι για φόρουμ βοήθειας και αναρτήσεις βοήθειας.

3. Διαδικτυακοί κατασκευαστές ιστοτόπων
Εάν προτιμάτε να δημιουργήσετε ιστοσελίδες πολύ γρήγορα, συνιστάται η χρήση ενός διαδικτυακού προγράμματος δημιουργίας ιστοτόπων. Πολλές φορές, αυτός ο τύπος υπηρεσίας παρέχει ήδη την κατάλληλη κωδικοποίηση HTML, και ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να μάθετε καμία γλώσσα προγραμματισμού. Η διεπαφή για τους διαδικτυακούς κατασκευαστές ιστοτόπων είναι εύκολη στην πλοήγηση και τα κουμπιά είναι εύκολες ενδείξεις για την παροχή οδηγιών για τα επόμενα βήματα.

Με μερικά κλικ του ποντικιού και ελάχιστη καμπύλη εκμάθησης, αυτή η μέθοδος είναι η πλέον κατάλληλη για αρχάριους για τη δημιουργία ιστότοπου. Πολλοί διαδικτυακοί κατασκευαστές ιστοτόπων, όπως το IntellySite, προσφέρουν πολλά διαφορετικά πλήρως κατασκευασμένα πρότυπα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Πολλές από τις διατάξεις είναι προσαρμόσιμες επειδή δεν προσφέρουν μόνο μία διάταξη. Μπορείτε να αποκτήσετε μια διάταξη αρχικής σελίδας η οποία είναι παρόμοια, αλλά σαφώς διαφορετική, από τη διάταξη της υποσελίδας. Σε κάθε διάταξη, μπορείτε να προσθέσετε διαφημίσεις Google, ημερολόγια, γκαλερί φωτογραφιών, φόρμες επικοινωνίας και άλλες εξειδικευμένες λειτουργίες. Οι διαδικτυακοί κατασκευαστές ιστοτόπων κάνουν τη διαδικασία δημιουργίας ενός ιστότοπου γρήγορη και εύκολη.

4. Χρήση προτύπων ιστότοπου Flash
Τα πρότυπα ιστοτόπων είναι έτοιμα σχέδια ιστού που σας βοηθούν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο και εικόνες στο πρότυπο και να το ανεβάσετε στον Ιστό. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν πρότυπα ιστότοπων flash για αυτόν τον σκοπό. Οι ιστότοποι Flash είναι εξαιρετικά διαδραστικοί και μοιάζουν πολύ με ταινία. Ένα πρότυπο ιστότοπου flash προσφέρει μοναδικές εμπειρίες προβολής που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με HTML. Η γλώσσα Flash επιτρέπει την ομαλή και διαδραστική εμπειρία του θεατή. Η κωδικοποίηση για ιστοσελίδες flash είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Επομένως, τα πρότυπα ιστότοπων flash συνήθως δεν είναι προσαρμόσιμα για τον αρχάριο χρήστη. Επιπλέον, για λόγους SEO, η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να δουν το περιεχόμενο ενός ιστότοπου flash. Επομένως, χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο flash για όταν η εμπειρία χρήστη είναι πιο σημαντική από το περιεχόμενό του.