Înțelegerea compoziției și formei parfumului

Consider că unul dintre cele mai comune interese de frumusețe este parfumul. Parfumul evocă emoții, atât la purtător, cât și la cei din jur. Parfumul tinde să fie o parte importantă a multor femei și bărbați, regimuri de frumusețe datorită aspectului său emoțional. De fapt, purtarea parfumului a devenit partea mea preferată a pregătirii dimineții. Ceea ce port îmi permite să creez un stil de semnătură, al meu. Desigur, sunt îndrăgostită de mai multe parfumuri, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Îmi plac diferitele compoziții ale fiecărui parfum care îl fac unic.

Compoziția oricărui parfum dat este cel mai bine interpretată cu căldura corpului. Este cunoscut faptul că parfumul trebuie aplicat întotdeauna în punctele pulsului, inclusiv la încheietura mâinii, gâtul, gleznele și în spatele genunchilor. Motivul pentru aceasta este că punctele de puls sunt emițători puternici de căldură corporală, care fac ca un parfum să atingă intensitatea sa maximă. parfum arabesc  Pe parcursul zilei, căldura corpului face ca apa și alcoolul din parfum să se evapore lent în decurs de câteva ore. Acest proces de evaporare trece prin trei etape principale, în care se modifică diferitele elemente și intensitatea parfumului. Aceste etape sunt adesea denumite Note. Cele trei etape ale Notelor sunt denumite Note de vârf, Note de mijloc și Note de bază.

Notele de vârf sunt prima impresie a unui parfum. Sunt concepute pentru a vă atrage atenția imediat, dar se evaporă și rapid. Notele de vârf comune includ; note de citrice, fructe și verzi.

Notele de mijloc devin mai evidente pe măsură ce notele de vârf se estompează și sunt considerate „inima” sau „corpul” oricărui parfum. Notele de mijloc se vor intensifica la aproximativ 10-20 de minute după aplicare și vor conferi parfumului caracterul general al acestuia. Notele de mijloc comune includ; condimente și flori.

Notele de bază sunt baza unui parfum și îi conferă „durabilitate” unui parfum. Notele de bază tind să fie vizibile la aproximativ 15 minute după aplicare și sunt mirosurile finale care apar. Sunt concepute pentru a aduce soliditate și profunzime pe măsură ce parfumul se estompează. Notele de bază comune includ; lemne, vanilie, chihlimbar și mosc.

O altă caracteristică de luat în considerare atunci când căutați intensitatea într-un parfum este Forma. Forma este decisă de
concentrația sau procentul de uleiuri esențiale care intră într-un parfum. Cele mai comune trei forme de parfum sunt Eau de Cologne, Eau de Toilette și Eau de Parfum.

Apa de Cologne, numită și Spray de Cologne sau Spray de corp, este cea mai ușoară interpretare a unui parfum și poate fi aplicată mai generos decât Apa de Toaletă sau Apa de Parfum. Parfumul Eau de Cologne are cea mai mică concentrație de uleiuri, constând din numai 2-6% uleiuri esențiale.

Apa de toaletă, denumită uneori EDT Spray, are o concentrație de 8-15% uleiuri esențiale, ceea ce o face mai ușoară decât un parfum, dar mai puternică decât o colonie.

Apa de parfum contine cea mai mare concentratie de uleiuri esentiale, variind intre 16-22%. Din aceasta cauza
concentrație, Parfumurile nu trebuie să fie reaplicate la fel de des precum coloniile sau toaletele.